Heikki Hasun monumentti 

Kurun Harmaagraniitti, pronssi, korkeus 5,50 metriš

 

 

Heikki Hasun patsas Anjalankoskelle

Anjalankosken kaupunki ja muut taustavoimat ovat päättäneet pystyttää patsaan olympiavoittaja ja maailmanmestari Heikki Hasulle. Taidemaalari-kuvanveistäjä Juhani Honkasen suunnittelema ehdotus toteutetaan vaikuttavana kunniapatsaana, jonka juhlallinen paljastamistilaisuus järjestetään 2.2.2003. Tuolloin tulee kuluneeksi tasan 55 vuotta Heikki Hasun yhdistetyn hiihdon kultamitalista St.Moritzissa 1948.

Patsas sijoitetaan Anjalankoskelle kaupungintalon edustalle näkyvälle ja näyttävälle paikalle.

Patsashankkeen on pannut alulle Myllykosken seudun kotiseutuyhdistys. Hankkeen taustajoukkoihin kuuluu myös Myllykosken Kilpa-Veikot, jota Heikki Hasu on edustanut.

Patsaan pääsponsorina on Anjalankosken kaupunki. Mukana on myös paikkakunnan teollisuuden, kaupan, pankkien ja muun elinkeinoelämän edustus. Patsashankkeen kokonaiskustannukset ovat 100.000 euroa.


Veistos täyttää mestarin toiveet

Taiteilija Juhani Honkasen ehdotus Heikki Hasun kunniapatsaaksi julkistettiin joulukuussa 2001. Patsas täyttää myös itsensä olympiavoittajan ja maailmanmestarin toiveet. Teoksessa tulee selvästi esille, että kysymyksessä on talvinen urheilulaji, yhdistetty, figuratiivisessa ja henkilöä personoivassa muodossa.

lopullisen patsaan korkeus on 5,5 metriä. Paasi ja jalusta ovat Kurun harmaata graniittia. Osittain graniitin sisään on valettu kaksi pronssista, luonnollista kokoa Heikki Hasua esittävää urheilijafiguuria.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari toivoo patsaan paitsi muistuttavan menneestä menestyksen ajasta myös olevan esimerkkinä ja kannustuksena nuoremmalla polvelle siitä, että kovalla työllä, harjoittelulla, tahdonvoimalla sekä terveellisin ja hyväksytyin keinoin edelleen päästään tuloksiin.
Heikki Hasu -monumentti Anjalankosken kaupungin talon eteen paljastettu 2.2.2003

Mikko Suhonen @ 2012